CMP: Herbert van de Beek

Sales Directeur

Ineke heeft als HR Manager de rol van Personeelszaken weten om te turnen naar
HR en binnen het managementteam weten te verankeren…

Lumiflex: Alex van Leeuwen

Directeur eigenaar

Ineke heeft de HR rol ingevuld en als directieklankbord gefungeerd gedurende

meerdere jaren op flexibele basis. Hierdoor hebben wij zo’n goede samenwerking opgebouwd…

Harbers Trucks: Willard Beekman

CFO

Ineke heeft de rol van HR binnen de directie ingevuld en vorm gegeven.

Met haar hulp hebben we de rollen van de directie-leden succesvol aangepast…

Ineke Harbers Organisatieadvies

IK HELP DIRECTIES VAN MKB BEDRIJVEN EEN KRACHTIGE ORGANISATIE TE ONTWIKKELEN

Met mijn praktische instelling, mijn theoretische achtergrond, mijn doorzettingsvermogen, werklust, inzicht, betrokkenheid en mijn kernwaarden: resultaatgericht, vertrouwen, open, aandacht – help ik graag uw organisatie met de uitdagingen die u nu heeft. Als externe maar ook interne partner van uw bedrijf bied ik u sparren en samenwerken op directieniveau.

Resultaatgericht | Vertrouwen | Open | Aandacht

Organisatieontwikkeling

Al sinds 2004 help ik MKB (familie-) bedrijven vanuit mijn rol als HR Organisatieontwikkelaar en directieklankbord met het ontwikkelen van hun bedrijf, door het sterker maken van de organisatie. Verandering is aan de orde van de dag en werken aan wendbaarheid van uw bedrijf is noodzakelijk. Samen werken we vanuit de ‘stip aan de horizon’ van uw bedrijf of ik kan u deze mee helpen ontwikkelen. Dit is leidend voor het inrichten en krachtiger maken van uw organisatie.

Directie en Leiderschapsontwikkeling

Als Directieklankbord en externe leider help ik het leiderschap in uw organisatie (verder) te ontwikkelen, want dat geeft ruimte aan ontwikkeling van uw medewerkers. Vaak staat een directie of managementteam niet stil bij de invloed die zij zelf heeft op de organisatie. Effectieve leiders zijn essentieel, omdat u daarmee het beste uit uw mensen kunt halen. Als leiders de talenten van hun mensen optimaal kunnen inzetten, komen mensen in beweging. Daardoor wordt in uw organisatie veranderkracht en innovatievermogen gestimuleerd.